I DIDN’T CHOOSE PHOTOGRAPHY, PHOTOGRAPHY CHOSE ME.
( Gerardo Suter)

Moje ime je Natalija

Fotografija mi je bila položena v zibelko, saj sem že tretja generacija v družini, ki opravlja fotografski poklic in ponosno nadaljuje tradicijo.

Velikokrat v šali rečem, da imam fotografijo v krvi, da se je skozi življenje vtisnila v vse pore mojega življenja, saj sem odkar se zavedam spremljala na tej poti tudi moja starša in še prej mojega dedka. Sprva sem bila le model na fotografijah, punčka, ki se zna smejati, kasneje sem se začela izražati skozi fotografski objektiv tudi sama.

Čeprav na začetku nisem nameravala izbrati tega poklica me je ta popolnoma zasvojil in prevzel. Postal je moja poklicanost!

Začetki tradicije

Vse se je začelo leta 1960, ko je moj dedek Dušan začel svojo samostojno fotografsko pot.

Studio je odprl na Partizanski cesti 11, kjer imamo naše lepe prostore še danes. Takrat je bilo moderno, da nosi podjetje tvoje ime, tako se je takratni studio imenoval FOTO DUŠAN. Če je mama želela nadaljevati družinsko tradicijo je morala nadaljevati šolanje na centru strokovnih šol v Ljubljani, smer fotograf. Leta 1970 je tako začela pisati svojo profesionalno zgodbo pod imenom FOTO TATJANA. Kmalu je bila v podjetje vpeta vsa družina.  Fotografijo smo dihali skozi vse plasti in lege življenja.

Po mamini upokojitvi sem podjetje prevzela sama in glede na tako dolgo družinsko tradicijo in prepoznavnost, sem se odločila da imena ne spreminjam. Zagotovo ste vsaj enkrat že slišali za ime FOTO TATJANA.

Ime se je udomačilo med našimi strankami tako zelo, da me še danes mnogi pokličejo po maminem imenu in ne po mojem. Moje ime je Natalija!

In od tukaj se zgodba piše naprej za vas in z vami, za rodove ki prihajajo za nami.

O meni

Sem mama, žena, podjetnica, ženska, ki ljubi življenje. Stvari, ki so mi pri srcu doživljam zelo čustveno in strastno, z vsem srcem. Sem večen romantik. Obožujem sončne zahode in sprehode ob morju. Sem zelo sladkosneda, a k sreči imam dobre gene ;).

Baterije si napolnim v naravi in daleč od hrupnih množic. Zelo rada ustvarjam in sem kreativna, veliko bolj v praktičnih zadevah, kot pri ‘rokovanju’ z besedami. Rada preberem dobro knjigo, spijem kozarec rdečega vina in se nasmejim v dobri družbi prijateljev.

A najraje od vsega ustvarjam za vas in z vami, pomembne trenutke vašega življenja ki bodo na papirju ali v digitalnem zapisu, ostali z vami še dolgo, zapisi trenutka za večnost… za generacije, ki šele prihajajo na oder življenja.

Hvaležna sem, da lahko v življenju delam tisto kar me izpolnjuje, kar ljubim, hvaležna ker mi to omogočate. In največja nagrada za moje delo je prav vaše zadovoljstvo!